Doorgaan naar hoofdcontent

Petrusbroederschap koopt nieuwe kerk in Nederland

 

 

Recentelijk heeft de Priesterbroederschap Sint Petrus (FSSP) een kerk in Lobith, Nederland, verworven, wat een belangrijke stap is in hun missie om de traditionele Latijnse liturgie in Nederland te bevorderen. De kerk is één van de dertien kerken van de parochie die door het bisdom wordt afgestoten. Volgens pater Martin Knudsen FSSP, pastoor van de Agneskerk in Amsterdam, heeft deze ontwikkeling niet alleen een spirituele, maar ook een culturele betekenis voor de regio. Hij benadrukt: “Met deze aankoop hopen we de heilige traditie verder te verspreiden en een thuis te bieden aan de katholieke gemeenschap die de buitengewone vorm van de Romeinse ritus koestert.”

(c) https://kerkfotografie.nl/heilige-maria-onbevlekt-ontvangen-lobith/

Hoewel de Tridentijnse Mis steeds populairder wordt onder jongere generaties, blijft er soms onbegrip bestaan over de relevantie ervan in de moderne kerk. Toch toont de groei van de FSSP en andere traditionele priestergemeenschappen in Europa aan dat veel katholieken een diep verlangen hebben naar de geestelijke en mystieke ervaring die deze oude ritus biedt. De aankoop van de kerk in Lobith is een krachtig signaal dat de traditionele liturgie nog springlevend is. De FSSP blijft zich inzetten om deze schat van de katholieke kerk door te geven aan de komende generaties.

Met deze uitbreiding naar Lobith wil de broederschap tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar traditionele liturgische vieringen in Nederland, in lijn met hun succesvolle apostolaat in Amsterdam, waar de Sint-Agneskerk al sinds 2008 onder hun leiding staat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zijn doopsels en huwelijken van Rent a Priest geldig?

Zondag 25 augustus: Tridentijnse Mis in Brugge

Oproep in The Times: 'Traditionele Latijnse Mis is een juweel dat moet gekoesterd worden'