Agenda

* Zondag 24 juni: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

Mysterium Fidei - wie zijn wij

Mysterium Fidei

Werkgroep ter Bevordering van de buitengewone vorm van de Romeinse Ritus in Vlaanderen.

Mysterium Fidei werd in 2007 opgericht door een groep jonge mensen. Conform de vraag van de paus in zijn motu proprio ijveren wij voor een herwaardering van de traditionele Latijnse liturgie in de Vlaamse bisdommen.

Naar de bepalingen van het motu proprio heeft elke priester het recht om de liturgie in de 'oude ritus' te vieren (volgens het missaal van de heilige paus Johannes XXIII uit 1962). Ook de gelovigen hebben het recht om hiernaar te vragen, bv. bij speciale gelegenheden als doopsel, huwelijk en begrafenis. Indien een priester of pastoor omwille van praktische moeilijkheden hier niet kan op ingaan, is het de taak van de bisschop om voor een oplossing te zorgen.

Mysterium Fidei brengt u graag in contact met priesters die in de 'oude ritus' kunnen celebreren.

De naam van onze werkgroep verwijst naar een encycliek van Paulus VI uit 1965. Meer info vindt u hier.

U kunt met ons contact opnemen via tridentijnsemis@gmail.com.

1 opmerking:

 1. Beste Ware Christenen,
  Zoals jullie waarschijnlijk gehoord hebben zijn er twee Christelijke Bisschoppen van Aleppo in Syrië ontvoerd.Ook onze Paus Franciscus heeft gereageerd op de blog (facebook) van Zijne Heiligheid Ignatius Zakka I Iwas.
  Morgen - zondag 28 april 2013 - is er een grote manifestatie als stil protest en met de eis de Bisschoppen waardig terug te geven aan het Christelijk Volk van het Oosten. Wil zo goed zijn dit mee te delen : bijeenkomst op het Schumanplein om 14u., zodat allen ons herkennen aan de Liefde voor elkaar !
  Eén in Christus,
  Godelieve Janssen

  BeantwoordenVerwijderen