Doorgaan naar hoofdcontent

Communiqué van de Priesterbroederschap St.-Petrus


Fribourg, 21 februari 2022

Op vrijdag 4 februari 2022 werden twee leden van de Priesterbroederschap Sint-Petrus, EH Benoît Paul-Joseph, overste van het district Frankrijk, en EH Vincent Ribeton, rector van het Sint-Petrusseminarie in Wigratzbad, bijna een uur lang op privé-audiëntie ontvangen door de Heilige Vader, paus Franciscus.

Tijdens de zeer hartelijke ontmoeting, waarbij zij het ontstaan van de Broederschap in 1988 in herinnering brachten, gaf de paus te kennen dat hij zeer onder de indruk was van de aanpak van de stichters, hun wens om trouw te blijven aan de Paus van Rome en hun vertrouwen in de Kerk. Hij zei dat dit gebaar "behouden, beschermd en aangemoedigd" moet worden.

In de loop van de audiëntie maakte de paus duidelijk dat instituten zoals de Petrusbroederschap niet worden getroffen door de algemene bepalingen van het Motu Proprio Traditionis Custodes, aangezien het gebruik van de oude liturgische boeken aan de oorsprong van hun bestaan ligt en in hun constituties is vastgelegd.

De Heilige Vader stuurde vervolgens een door hem ondertekend decreet op 11 februari, de dag waarop de Broederschap plechtig werd toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria, waarin voor de leden van de Broederschap het recht werd bevestigd om de liturgische boeken te gebruiken die in 1962 van kracht waren, te weten: het Missaal, het Rituale, het Pontificale en het Romeins Brevier.

De leden van de Priesterbroederschap St.-Petrus zijn de Heilige Vader dankbaar voor deze bevestiging van hun zending. Zij nodigen alle gelovigen die zich als geestelijke familie met hen verbonden voelen uit om morgen, op het feest van de Stoel van Petrus, de H. Mis bij te wonen, of via het gebed aan te sluiten, en te bidden voor de Paus.

Bron: www.fssp.org

Reacties

Populaire posts van deze blog

H. Missen en Diensten rond Pasen 2024

Zijn doopsels en huwelijken van Rent a Priest geldig?

Zondag 25 februari: Tridentijnse Mis in Brugge

Zondag 28 januari: Tridentijnse Mis in Brugge