Agenda

* Tridentijnse Mis in de St.-Jacobskerk in Antwerpen tijdens de zomervakantie: in juli en augustus is er elke zondag een Tridentijnse Mis om 9u, echter niet in de St.-Jacobskerk, maar in de Basiliek van het H. Hart te Berchem (De Merodelei)
* Zondag 31 augustus: Tridentijnse Mis in de Basiliek van het Heilig Bloed in Brugge om 17u00
* Zondag 5 oktober: Bedevaart van de Traditie naar OLV van Foy

zaterdag 11 februari 2012

"Summorum Pontificum"-bisschop benoemd in Lourdes

Op 11 februari, het Feest van de verschijningen in Lourdes, heeft het Vaticaan de benoeming van mgr. Nicolas Brouwet als nieuwe bisschop van Tarbes-Lourdes bekend gemaakt. Mgr. Brouwet was sinds 2008 hulpbisschop van Nanterre. De bisschop staat bekend om zijn liefde voor de traditionele liturgie, die hem naar eigen zeggen veel bijgebracht heeft. Als priester nam hij verschillende keren deel aan de traditionele bedevaart van Parijs naar Chartres, waarbij hij vorig jaar in de kathedraal van Chartres een pontificale Mis in de oude ritus opdroeg.
Deze benoeming lijkt erop te wijzen dat de Kerk in Frankrijk meer en meer rekening begint te houden met de traditionele katholieken. Met hun uitgebreide netwerk van kerken, scholen en scoutsgroepen zorgen zij ook voor een groot gedeelte van het aantal religieuze roepingen.

1 opmerking:

  1. Hadden we in onze contreien dergelijke bisschopsfiguren!

    BeantwoordenVerwijderen