Agenda

* Zondag 25 juni: Tridentijnse Mis om 17u30 in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* Zondag 2 juli: Tridentijnse Mis om 9u in de Basiliek van Dadizele (Kapel van het Rosarium, rechts van de basiliek).

Opgelet:
Vanaf zondag 28 mei 2017 wordt de Traditionele Latijnse Mis in Brugge (Basiliek van het H. Bloed) elke laatste zondag van de maand opgedragen om 17u30.

woensdag 9 februari 2011

Binnenkort Motu Proprio over de liturgie

P. Frederico Lombardi SJ, de woordvoerder van het Vaticaan, bevestigde woensdag dat er binnenkort een motu proprio over de liturgie zal verschijnen. Hiermee zal de werking van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten hervormd worden. De Congregatie zal zich meer gaan focussen op het bevorderen van de liturgie in de zin van Vaticanum II. Doel is om willekeurige veranderingen en ongepaste creativiteit in de liturgie tegen te gaan en het sacrale karakter van de liturgie te beklemtonen.
 
Volgens sommigen zou het Motu proprio ook expliciet ingaan op de "nieuwe liturgische beweging" die zowel door paus Benedictus als door Antonio Kardinaal Cañizares Llovera voorgestaan wordt. Deze liturgische beweging zou een aantal scheefgroeiingen op liturgisch vlak - die in de jaren na het Concilie ingang vonden - moeten rechttrekken. Zo zou de nieuwe liturgie beter geënt worden op de traditionele liturgie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen