Agenda

zondag 5 april 2009

Bedevaart naar Chartres 30 mei - 1 juniVoor de 27ste keer wordt er tijdens het Pinksterweekend een bedevaart gehouden van de Notre-Dame in Parijs naar de Notre-Dame in Chartres. Deze bedevaart, die in het teken van de Traditie staat, wordt georganiseerd door Notre-Dame de Chrétienté. Jaarlijks nemen zo'n 10000 mensen deel.
Dit jaar worden voor de bedevaarders uit Nederland en België twee groepen ('chapitres') gevormd die nauw zullen samenwerken. Geestelijke begeleiding in het Nederlands zal o.m. gebeuren door priesters en seminaristen van de Servi Jesu et Mariae. Voor Vlaanderen treedt Mysterium Fidei op als contactpersoon.

Praktische informatie:

- alle praktische gegevens over de bedevaart vindt u op http://www.ecclesiadei.nl/docs/chartres-info.html of op de folder van het Nederlandse kapittel.

- vervoer vanuit België: er wordt een bus ingelegd die vrijdag 29 mei in de late avond zal vertrekken in Brussel en via Namen en Luik naar Parijs rijdt. Ook de terugreis gebeurt per bus.

- inschrijven (voor België): stuur een mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar mysteriumfidei@catholic.org
(of bezorg uw gegevens per post aan M. Olivier Aubry, Rue de la Chevratte 252, 6730 Bellefontaine, de verantwoordelijke van het Belgisch kapittel). Om uw inschrijving te bevestigen schrijft u vóór 1 mei 120 euro (= busreis + deelname aan bedevaart) over op het rekeningnummer 751-2040325-67. Jongeren onder de 18 betalen 85 euro. Twee weken voor de bedevaart krijgt iedereen nog een brief met alle praktische informatie.


Volgende gemeenschappen ondersteunen deze bedevaart:

Abbaye Sainte Madeleine du Barroux - www.barroux.org
Abbaye Notre-Dame de Fontgombault
Abbaye Notre-Dame de Randol - www.randol.org
Abbaye Notre-Dame de Triors
Fraternité Sacerdotale Saint Pierre - www.fssp.org
Fraternité Saint Vincent Ferrier de Chéméré-le-Roi -
www.chemere.org
Institut du Christ-Roi Souverain Prêtre - www.icrsp.com
Institut des Chanoines Réguliers de la Mère de Dieu -
www.chanoines-lagrasse.com
Institut de la Sainte-Croix de Riaumont - www.riaumont.net
Institut du Bon Pasteur - www.institutdubonpasteur.org

Mooie reportage van France3 over de bedevaart in 2008:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten