Agenda

vrijdag 12 december 2008

Le Barroux organiseert opleiding voor priesters in de oude ritusIn de Franse Benedictijnenabdij Le Barroux vindt van 4 tot 8 januari een opleiding plaats voor priesters die de buitengewone vorm van de Romeinse ritus willen aanleren.
Deze opleiding is een initiatief van de vereniging Totus Tuus en de Missionnaires de la Miséricorde Divine.

Programma:

Conferenties
Mgr. Rey (bisschop van Toulon) : « Het Motu proprio Summorum pontificum : een uitnodiging om de liturgie beter te beleven »
E.P. Basile (Abdij Le Barroux) : « Geschiedenis van de Romeinse ritus sinds de liturgische beweging » en « De buitengewone vorm sinds de promulgatie van de Novus Ordo Missae. Stand van zaken »
E.P. Charbel (Abdij Le Barroux) : « Het liturgisch symbolisme »
EH Fabrice Loiseau (pastoor van de personele parochie Saint-François de Paule in Toulon en overste van de Missionnaires de la divine miséricorde : « De missionaire dimensie van de buitengewone vorm »
EH Christian Gouyaud (pastoor van de personele parochie La Croix glorieuse in Straatsburg en moderator van de Association sacerdotale Totus tuus) : « Tussen trouw aan de rubrieken en creativiteit, het ritualisme » en « Het celebreren van de buitengewone vorm, rekening houdend met de fundamentele principes van Sacrosanctum Concilium ».

Workshops
Gregoriaanse zang
Latijnse uitspraak
Ceremoniële repetities

Inschrijven: Abdij Sainte-Madeleine, 84330 Le Barroux. Tel: +33 4 90 62 56 31

Geen opmerkingen:

Een reactie posten