Agenda

* Zondag 31 maart: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge
* Zondag 7 april: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek in Dadizele
* Zondag 14 april: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek in Dadizele

Bedevaart Parijs-Chartres

Bedevaart naar Chartres 19-21 mei 2018


Beste vrienden,

Elk jaar, tijdens het Pinksterweekend (dit jaar van 19 tot 21 mei), vindt er een grootschalige bedevaart plaats van Onze Lieve Vrouw van Parijs, naar Onze Lieve Vrouw van Chartres. De afgelopen jaren hebben ook al veel Vlaamse jongeren deze driedaagse meegedaan. Vanaf dit jaar zal ook een Vlaams Kapittel zich mengen onder de ongeveer 15.000 jonge mensen vanuit heel Europa die stappen, bidden, zingen en mediteren in een grote stoet van Katholieke traditie.

Door het groeiend aantal Nederlandstalige deelnemers en omdat het tweetalig Kapittel ervoor zorgde dat meditaties soms moeilijk te volgen waren, hebben immers een aantal "ervaren" deelnemers besloten om voor de editie van 2018 een Nederlandstalige groep op te richten: Kapittel Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel (onder geestelijke leiding van pater Daniel Artmeyer (SJM) en onder de vleugels van het Chapitre Notre Dame de Foy).

Concreet?

Veel devotie, genade, verrijkende ervaringen, vriendschap en sfeer zijn gegarandeerd!

Praktisch?

Binnenkort zullen jullie via onderstaande facebookpagina meer informatie krijgen maar hieronder vind je alvast wat meer praktische informatie.

Van zaterdagochtend tot maandagmiddag wordt er in totaal 100 km te voet afgelegd, te beginnen met een Hl Mis in de Notre Dame kathedraal te Parijs en te eindigen met een Hl Mis in de Notre Dame kathedraal te Chartres.

Overnachtingen gebeuren op grote bivakplaatsen waar de verschillende pelgrims elkaar kunnen treffen en een gezellig samenzijn met de volledige Belgische groep.

Het vertrek met de Brussel is voorzien in Brussel op vrijdagavond 18 mei. De bus zal ons op dezelfde plaats op maandagavond weer afzetten.

We hopen jullie in talrijke getale te mogen verwelkomen in ons Kapittel! Chartres sonne, Chartres t'appelle!

Kapittel Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel


Alle info op: https://www.facebook.com/events/174502979865218/

meer algemene informatie: http://www.nd-chretiente.com/