Agenda

* Zondag 17 november: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele
* Zondag 24 november: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge
* Zondag 1 december: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele
* Zondag 29 december: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge

Bedevaart Parijs-Chartres

Bedevaart naar Chartres 8-10 juni 2019


Beste vrienden, beste pelgrims,


Al meer dan 30 jaar organiseert de associatie Notre-Dame de Chrétienté elk jaar een bedevaart van de Notre-Dame van Parijs naar de Notre-Dame van Chartres. Sinds meerdere jaren sluiten de pelgrims uit België zich aan bij deze grote manifestatie van het christendom. Ons christelijk leven zelf is een lange bedevaart naar de Hemel. Wij nodigen u uit om met ons deel te nemen aan deze editie.


Stappen van Parijs naar Chartres, dat is:

1 Een honderdtal kilometer te voet;
2 3 dagen bedevaart;
3 2 nachten slapen in een tent;
4 10 000 tot 15 000 mensen, waarvan het merendeel jongeren;
5 Een onvergetelijke sfeer;
6 De (her)ontdekking van de schoonheid en de diepte van de traditionele liturgie.Thema van de bedevaart 2019 : « De vrede van Christus door de heerschappij van Christus »


Wij zullen ook stappen onder de bescherming van de Heilige Gianna Beretta Molla, de zalige Frédéric Ozanam en de heiligen Louis en Zélie Martin.

De Kapittels
- Het Nederlandstalig Belgisch kapittel voor volwassenen:
Het kapittel O.L.V. van Scherpenheuvel zal voor de tweede keer dit jaar meestappen onder de vleugels van het kapittel N.D. de Foy! Dit kapittel zal de Nederlandstaligen groeperen en hoopt op deze manier de praktische werking van het sterk gegroeide kapittel N.D. de Foy te vergemakkelijken. Contactgegevens : parischartres.belgium@gmail.com- Het Franstalig Belgisch kapittel voor volwassenen:
Het kapittel N.D. de Foy zal, zoals reeds vele jaren voorheen uiteraard niet op de afspraak ontbreken. Dit oorspronkelijk tweetalig kapittel, waaruit het kapittel O.L.V. van Scherpenheuvel gegroeid is, zal de Franstalige deelnemers uit onze contreien groeperen. Contactgegevens: parischartres.belgium@gmail.com


- Het Belgisch kapittel voor families:
Sinds de editie van 2018 staat ook een groep voor families te uwer beschikking: Kapittel Hl Pater Damiaan. De families stappen slechts 20 km per dag in plaats van 40! De kinderen mogen mee vanaf 6 jaar.
De families starten normaal gezien buiten Parijs maar u kunt zonder probleem naar de Mis voor het vertrek van de volwassenen komen. Er zullen bussen zijn die u nar de Mis naar uw vertrekpunt zullen brengen. Contactgegevens : parischartres.belgium@gmail.com

Bus
Er worden dit jaar 2 bussen voorzien:
- De eerste zal naar gewoonte vertrekken vanuit Brussel om te kunnen deelnemen aan de bedevaart voor volwassenen vanaf zaterdagochtend en zal ons terug thuis brengen op het einde van de bedevaart.
- De tweede vertrekt vanuit Luik op zaterdagochtend en houdt halte in Namen. Deze bus zal vervolgen rechtstreeks naar Igny gaan waar u kan aansluiten bij de bedevaart voor families, of de bedevaart voor volwassenen.
- Het is mogelijk de ene bus te nemen voor de heenreis en de andere voor de terugreis.Meer informatie en inschrijven: parischartres.belgium@gmail.com
meer algemene informatie: http://www.nd-chretiente.com/