Agenda

donderdag 12 maart 2015

Jongeren moeten volwaardige partner zijn van de Kerk

Gelezen op Kerknet. Met een vraag aan onze kerkelijke verantwoordelijken in Vlaanderen: geldt dit ook voor jonge mensen en gezinnen met kinderen die van de traditionele Latijnse Mis houden?


JONGEREN MOETEN VOLWAARDIGE PARTNER ZIJN VAN DE KERK

ROME (KerkNet/Kathpress) – Paus Franciscus heeft tijdens een ontmoeting met Zuid-Koreaanse bisschoppen ervoor gepleit jongeren een grote rol te laten spelen in de Kerk. Jongeren en jongvolwassenen moeten door de Kerk ernstig worden genomen en zij moeten een volwaardige partner zijn in de uitbouw van een 'heilige, sterk missionaire en nederige Kerk'. De paus vraagt de bisschoppen om jongeren nabij te zijn en begrip op te brengen voor hun noden en interesses. Hij loofde hun verlangen naar authenticiteit en vertelde dat jongeren de Kerk zo kunnen helpen om het geloof overtuigender te beleven. Hij blikte ook nog kort terug naar zijn bezoek van 14 tot 18 augustus aan Zuid-Korea, naar aanleiding van de Aziatische Jongerendagen in Daejeon.

2 opmerkingen:

  1. Is deze vraag retorisch bedoeld? Zo neen, dan heb ik denk ik het antwoord wel voor u. Wanneer ik mij goed vanuit diverse kanten heb laten informeren, gelden noch barmhartigheid, noch extra aandacht en inspanningen voor die mensen, die de traditionele leer, maar vooral de prachtige liturgie van alle tijden aanhangen.

    BeantwoordenVerwijderen