Agenda

* Zondag 2 juli: Tridentijnse Mis om 9u in de Basiliek van Dadizele (Kapel van het Rosarium, rechts van de basiliek).
* Zondag 30 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.

Opgelet:
Vanaf zondag 28 mei 2017 wordt de Traditionele Latijnse Mis in Brugge (Basiliek van het H. Bloed) elke laatste zondag van de maand opgedragen om 17u30.

dinsdag 8 januari 2013

Brits seminarie in opspraak wegens weigeren oude Mis

Verantwoordelijken van het St. Mary’s College, Oscott, in Birmingham weigeren om een Mis in de buitengewone vorm op het seminarie toe te laten. Recent hadden een aantal seminaristen de rector hierom gevraagd. Deze wil een dergelijke Misviering echter niet in zijn seminarie.

Hiermee gaat het seminarie regelrecht in tegen het motu proprio Summorum Pontificum van paus Benedictus XVI. Gelovigen die om een Mis in de buitengewone vorm vragen hebben het recht om die te krijgen. Verder vraagt Rome expliciet aan alle seminaries om de seminaristen zo goed mogelijk vertrouwd te maken met de buitengewone vorm van de Romeinse ritus.

De houding van de seminarieleiding bleef niet onopgemerkt. Journalist Damian Thompson van The Telegraph schreef er een pittig artikel over en merkt onder meer op dat het seminarie in 2010 nog door paus Benedictus bezocht werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen