Agenda

* Zondag 19 januari: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele
* Zondag 26 januari: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge
* Zondag 2 februari: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele

donderdag 7 juli 2011

Tridentijnse "oefendagen" in Nederland

Van 4 tot 6 juli vonden in de buurt van 's Hertogenbosch (Nederland) "oefendagen" plaats voor priesters en seminaristen die volgens de Tridentijnse ritus willen leren celebreren. Deze dagen werden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Latijnse liturgie. Priesters, seminaristen, misdienaars en zangers uit de verschillende Nederlandse provincies en België namen eraan deel.
Er werden ook conferenties gehouden: P. Martin Reinecke over de theologie van de Romeinse liturgie en het belang van de Tridentijnse Mis in de dialoog met de oosterse kerken; Prof. Jo Hermans over het ontstaan van de Romeinse ritus en de bronnen ervan (psalmen, traditie, kerkvaders). Pater Uwe Michael Lang, auteur van het bekende boekje “Conversi ad Dominum" over de oosting in de liturgie, had het over het Latijn als liturgische taal.

Na het succes van dit jaar, kondigt de Vereniging voor Latijnse Liturgie ook een dergelijk initiatief aan in de loop van 2012. Intussen kunnen geïnteresseerde priesters ook altijd terecht voor een individuele opleiding bij de priesters van de Petrusbroederschap in Amsterdam of Namen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten