Agenda

* Zondag 1 juli: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele. Tijdens de zomervakantie zijn er geen H. Missen in Dadizele. De volgende H. Mis is op zondag 2 september.
* Zondag 29 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

dinsdag 28 december 2010

Mgr. Bux roept priesters op om in de oude ritus te celebreren

Tijdens het derde "Colloque pour l'unité catholique" op 21 november 2010 in Versailles heeft mgr. Nicola Bux, behalve liturgisch adviseur van de paus, ook consulteur van de Congregatie voor de Geloofsleer en die van de Heiligverklaringen, priesters opgeroepen om in de oude ritus te celebreren.
Hij begon zijn toespraak met te zeggen dat de Franse bisschoppen, die zo graag met niet-christenen dialogeren, ook de dialoog moeten zoeken met de katholieken die zich met de oude liturgie verbonden voelen.
Hij herinnerde er verder aan dat de buitengewone vorm van de Romeinse ritus voor heel het Volk van God bedoeld is, niet alleen voor een kleine minderheid. En dat deze vorm van liturgie ook bijdraagt tot een beter vieren volgens de gewone (vernieuwde) vorm van de ritus.
Mgr. Bux wees er op dat de implementatie van het motu proprio Summorum Pontificum in Italië vooral het werk is van de priesters. Daarom roept hij alle priesters op om "moedig mee te werken aan de implementering van deze tekst". Hij wees er tenslotte op dat het afwijzen van de Tridentijnse ritus kan beschouwd worden als een breuk met de gemeenschap met de paus.

bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten