Agenda

* Zondag 1 juli: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele. Tijdens de zomervakantie zijn er geen H. Missen in Dadizele. De volgende H. Mis is op zondag 2 september.
* Zondag 29 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

zaterdag 24 januari 2009

Excommunicatie FSSPX-bisschoppen opgeheven


De vier bisschoppen tijdens de bedevaart van de FSSPX in Lourdes eind oktober, met 20000 gelovigen.

De Congregatie voor de Bisschoppen heeft vandaag het decreet bekendgemaakt waarbij de excommunicatie van de vier bisschoppen van de Priesterbroederschap St.-Pius X (FSSPX) opgeheven wordt. De bisschoppen hadden deze kerkelijke straf opgelopen omdat ze tegen de wil van de paus door Mgr. Lefebvre bisschop gewijd werden in 1988.
Mgr. Fellay, overste van de FSSPX, had de paus hierom gevraagd toen hij de paus in december symbolisch 1,7 miljoen rozenhoedjes aanbood die door gelovigen van de FSSPX gebeden werden.
Met de opheffing van de excommunicatie wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een volledige communio met de Kerk (o.m. door een kerkrechterlijke regularistatie van de FSSPX).
In Vlaanderen heeft de FSSPX kapellen in Gent en Antwerpen, alsook de St. Jozefskerk (voormalige Redemptoristenkerk) in Brussel. Daarnaast draagt een van hun priesters ook maandelijks de Mis op in Slypskapelle (West-Vlaanderen).

Klik hier om het decreet en het communiqué in het Nederlands te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten