Agenda

donderdag 9 oktober 2008

Instituut Christus Koning en Soeverein Hogepriester wordt congregatie van pauselijk recht


Priesterwijdingen bij het Instituut Christus Koning en Soeverein Hogepriester, in St. Louis door Mgr. Burke


Het Instituut Christus Koning en Soeverein Hogepriester (Institutum Christi Regis Summi Sacerdotis, ICRSP) werd op 7 oktober als congregatie van pauselijk recht erkend. Ook de zustercongregatie van het Instituut kreeg deze erkenning.

Het Instituut werd in 1990 opgericht door Mgr. Wach in Gabon. Het hoofdhuis, dat tegelijk het seminarie vormt, bevindt zich in Gricigliano (Italië). Een belangrijk deel van het charisma van het Instituut ziet men in het gebruik van de traditionele katholieke liturgie volgens het missaal van 1962. De spiritualiteit van het Instituut is gebaseerd op de leer van St. Benedictus, Thomas van Aquino en Franciscus van Sales.

In nog geen twintig jaar tijd telt het Instituut nu al meer dan 50 priesters en meer dan 60 seminaristen (waaronder een Vlaming). Vandaag is het Instituut actief op meer dan vijftig plaatsen in twaalf landen. In Brussel leidt het Instituut een katholieke school. Tijdens de week kan men er ook de Mis volgens de oude liturgie bijwonen. Vanuit Brussel bedienen de priesters bovendien nog twee kapellen in het bisdom Doornik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten