Agenda

* Zondag 26 november: Tridentijnse Mis om 17u30 in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* Zondag 3 december: uitzonderlijk geen Tridentijnse Mis in Dadizele wegens de start van het nieuwe apostolaat van het Instituut Christus Koning in de St. Etiennekerk in Rijsel (plechtige hoogmis aldaar om 10u00).
* Zondag 17 december: Tridentijnse Mis om 9u in de Basiliek van Dadizele.dinsdag 5 februari 2008

‘Handcommunie moet worden heroverwogen’


Aartsbisschop Albert Malcolm Ranjith, secretaris van de Vaticaanse Congregatie voor de Liturgie, vindt dat het op de hand ontvangen van de communie moet worden heroverwogen. De handcommunie “bewerkt een toenemende verzwakking van een eerbiedige houding ten opzichte van het Allerheiligste”, schrijft aartsbisschop Ranjith in het voorwoord van een boek van hulpbisschop Athanasius Schneider van Kazachstan. Het boek wordt uitgegeven door het Vaticaan en heeft als titel Dominus Est: Meditaties van een bisschop uit Centraal-Azië op de heilige Eucharistie.
Mgr. Ranjith zegt in zijn voorwoord dat de Eucharistie ”met eerbied en een houding van vrome aanbidding” dient te worden ontvangen. Volgens hem is de handcommunie op een aantal plaatsen haastig doorgedramd. Het Tweede Vaticaans Concilie heeft de handcommunie nooit bevorderd of goedgekeurd, aldus Ranjith.
”Het is tijd deze praktijk te evalueren en te heroverwegen. Indien nodig stoppen we ermee.”

Bron/lees verder: Katholiek Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen