Agenda

* Zondag 26 november: Tridentijnse Mis om 17u30 in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* Zondag 3 december: uitzonderlijk geen Tridentijnse Mis in Dadizele wegens de start van het nieuwe apostolaat van het Instituut Christus Koning in de St. Etiennekerk in Rijsel (plechtige hoogmis aldaar om 10u00).
* Zondag 17 december: Tridentijnse Mis om 9u in de Basiliek van Dadizele.donderdag 10 januari 2008

Buitenlandse priesters zijn te katholiek voor Vlaanderen

donderdag 10 januari 2008 | Bron: BELGA

BRUSSEL - (Belga) De nieuwe Nederlandse aartsbisschop Wim Eijk zou zijn blikken op het buitenland gericht hebben om het probleem van het priestertekort aan te pakken. Ook in ons land zou dat een piste kunnen zijn, zo schrijft De Morgen. Wallonië ging al deels overstag, maar Vlaanderen ziet voorlopig meer na- dan voordelen.
"Het botst vaak tussen de priesters uit oerkatholieke landen en de geseculariseerde Vlaming", luidt het. "Er zijn al priesters opnieuw vertrokken omdat ze het niet eens waren met de manier waarop de Vlaming zijn geloof beleeft", zegt de woordvoerder van kardinaal Danneels. Volgens de recentste cijfers van het ministerie van Justitie zijn er in ons land 424 katholieke geestelijken van buitenlandse origine op een totaal van 2.936 bezoldigde priesters. Het merendeel van die geestelijken zit aan de overkant van de taalgrens. (SVR)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen