Agenda

maandag 9 juli 2007

Vaticaanse woordvoerder Lombardi:" Het Motu Proprio is geen stap achteruit."

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Pater Federico Lombardi, de woordvoerder van het Vaticaan, heeft verklaard dat de liberalisering van de oude mis in het Latijn, waartoe paus Benedictus XVI besloot, geen enkele stap achteruit inhoudt.
"De huidige liturgie zal verder gevolgd worden door de grote meerderheid van de gelovigen", zei de jezuiët Lombardi als reactie op het zaterdag verschenen motu proprio (decreet).

"Het motu proprio betekent geen stap achteruit. Het wil geen enkele verzwakking van de autoriteit van het concilie en van de verantwoordelijkheid van de bisschoppen", verklaarde Lombardi. Hij onderstreepte evenwel dat de beslissing van de paus "een belangrijke boodschap" inhoudt voor hen die zich op hun gemak voelen met de huidige manier om de mis te celebreren: "De liturgie moet met zorg en respect gecelebreerd worden want door haar communiceert men met het mysterie van God".

In zijn zaterdag gepubliceerde brief aan de bisschoppen betreurt paus Benedictus XVI vervormingen van de mis op de grens van het aanvaardbare waartoe de moderne liturgie aanleiding heeft gegeven ten koste van het ’gewijde’ karakter van de eucharistie. (tb)

Bron: www.rorate.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten