Doorgaan naar hoofdcontent

Herneming Tridentijnse Mis in de St.-Michielkerk in Antwerpen

Met veel vreugde kunnen wij u terug uitnodigen op de Tridentijnse H. Mis om 9u00, in de kerk van Sint-Michiel en Sint-Pieter, Amerikalei 165, 2018 Antwerpen, parking Cuylitsstraat 24, op volgende dagen:

- zondag 14 juni 2020: 2e zondag na Pinksteren (gelezen Mis)
- zondag 21 juni 2020: 3e zondag na Pinksteren
- zondag 28 juni 2020: 4e zondag na Pinksteren
- zondag 5 juli 2020: 5e zondag na Pinksteren
- zondag 12 juli 2020: 6e zondag na Pinksteren
- zondag 19 juli 2020: 7e zondag na Pinksteren
- zondag 26 juli 2020: 8e zondag na Pinksteren

Er is steeds biechtgelegenheid voor en na de H. Mis.
Speciaal ten aanzien van de Corona-maatregelen: zieke gelovigen moeten thuisblijven.
E.H. Matheus laat ook weten dat het voor ouderen en mensen met gezondheidsproblemen of bezorgdheid geen zonde is om voorlopig de H. Mis niet bij te wonen en de zondag te heiligen op een andere wijze zoals het volgen van een H. Mis op TV, radio of livestream of andere gebeden.
We houden steeds voldoende afstand van elkaar, fysiek contact (zoals handen geven, fluisteren) is enkel toegelaten aan personen van hetzelfde huis. Let daar ook op bij het betreden en verlaten van de kerk, en bij verplaatsingen in de kerk.
Er is maar één ingang en één uitgang in de kerk. Gelovigen nemen plaats in de kerk op zo’n manier dat eerst de plaatsen het verst van de ingang worden ingenomen en verlaten de kerk waarbij wie het dichtst bij de uitgang zit, eerst vertrekt. Alleen mensen die onder eenzelfde dak wonen mogen naast elkaar zitten.
Er zal geen omhaling zijn, wel een mandje achteraan in de kerk waar uw bijdrage kan in gedeponeerd worden.
Het is niet toegestaan om voor of na de H. Mis samen te scholen om na te praten behalve personen van hetzelfde huis.
De bladen met de veranderlijke teksten blijven ter beschikking maar moeten meegenomen worden door wie er gebruik van heeft gemaakt. Zangboekjes en misboekjes worden niet aangeboden.
Iemand zal klaarstaan om de handen te ontsmetten bij het binnengaan van de kerk en vóór de H. Communie. De celebrant zal zijn handen ontsmetten tijdens de communie-uitreiking na elk huisgezin. E.H. Matheus vraagt uitdrukkelijk dat iedereen mondmaskers zou dragen in de kerk, behalve kleine kinderen, vooral bij het betreden en verlaten van het kerkgebouw en tijdens verplaatsingen binnen het gebouw.
Deze maatregelen moeten strikt gevolgd worden, niet enkel omdat de overheden dit opleggen, maar ook om zoveel als mogelijk te vermijden dat we anderen zouden besmetten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zijn doopsels en huwelijken van Rent a Priest geldig?

H. Missen en Diensten rond Pasen 2024

Zondag 31 maart: Tridentijnse Mis in Brugge

Pinksterbedevaart Parijs-Chartres 2024: opnieuw een record