Doorgaan naar hoofdcontent

Gregoriaanse pelgrimage in Brugge op Aswoensdag 26 februari 2020

Gelezen op www.cumjubilo.be:

Op 26 februari, aswoensdag, zingt de damesschola Cum Jubilo uit Watou de diverse getijden en de mis, als invulling van het begin van de vasten, in vijf historische locaties van Brugge.
Dit initiatief kan als een hedendaagse  pelgrimage met accent op rust, spiritualiteit en kunst worden bestempeld. We ontsnappen aan de dagelijkse drukte, en zoeken een verstilling in de stad op.

Aswoensdag is een dag van gebed en soberheid. De schola probeert dit te vertolken via de ingetogen schoonheid en sacraliteit eigen aan het gregoriaans. We laten ons drijven op de rustige golven van de psalmodie. We staan stil bij de afwisseling langs diverse kapellen, kerken en de kathedraal. Het zijn allen locaties met een bijzonder verhaal.
Deze aswoensdagwandeling doorheen spiritueel Brugge, met als gids en leidraad het gregoriaans is wel een unicum, en kan misschien toelaten zowel de aanvang van de vasten als de stad op een andere manier te ervaren.

Op deze moderne pelgrimstocht wandel je van de Kerk van de Godelieveabdij (09:30 Lauden – Bouveriestraat 45)  naar de Begijnhofkerk (11:00 H.Mis met aswijding [in de nieuwe ritus red.]), vervolgens naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk (12:30 Sext), nadien  naar de Basiliek van het Heilig Bloed (15:00 None) om tenslotte de tocht te eindigen in de Kathedraal (17:00 Vesper of avondgebed). De deelnemers kunnen de route zelfstandig lopen en een deelprogramma of het volledig programma meevolgen.

Het initiatief berust op  een samenwerking tussen de federatie Sint-Donatius Brugge, Ignace Thevelein, kapelmeester van de kathedraal en de onze eigen damesschola Cum Jubilo uit Watou.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zijn doopsels en huwelijken van Rent a Priest geldig?

Pinksterbedevaart Parijs-Chartres 2024: opnieuw een record

H. Missen en Diensten rond Pasen 2024

Zondag 31 maart: Tridentijnse Mis in Brugge