Agenda

* Zondag 26 mei: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge
* Zondag 2 juni: Tridentijnse Mis om 9u30 in de kerk van Geluwe
* Zondag 16 juni: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele
* Zondag 30 juni: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge

donderdag 17 april 2014

10 mei 2014: Abt van Le Barroux komt naar Nederland

Op 10 mei is er een Algemene Ledendag van de Vereniging voor Latijnse Liturgie in Nederland. Ook als niet lid bent u welkom bij deze ledendag, u heeft alleen geen spreek en stemrecht tijdens het vergadergedeelte.

Het is een bijzondere bijeenkomst, en wel om drie redenen:
- Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Vereniging voor Latijnse Liturgie wordt de Eucharistieviering aan het begin van de ledendag gecelebreerd in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus.
- De spreker is Dom Louis-Marie de Geyer d’Orth, abt van de abdij Sainte-Madeleine te Le Barroux, zijn lezing belooft heel boeiend te worden. Meer info over deze traditionele abdij op: http://www.barroux.org/
- De H. Mis en Vesper zijn in de Basiliek van de HH. Agatha en Barbara in het Noord-Brabantse Oudenbosch. Deze basiliek is gebouwd tussen 1867 en 1880 en werd in 1912 tot Basilica minor verheven. De kerk is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome, met het front van de Sint-Jan van Lateranen te Rome.
Meer informatie over de bijeenkomst op: http://latijnseliturgie.nl/Nieuws/Documenten/Convocatie_2014_1.pdf

Op zondag 11 mei is de abt hoofdcelebrant in de St.-Catharinakerk in Den Bosch (Kruisbroedershof) in de traditionele Latijnse Mis van 13u15.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten