Agenda

* Zondag 1 juli: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele. Tijdens de zomervakantie zijn er geen H. Missen in Dadizele. De volgende H. Mis is op zondag 2 september.
* Zondag 29 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

vrijdag 7 maart 2014

Petitie t.v.v. de Franciscanen van de Immaculata

De Franciscanen van de Immaculata zijn één van de meest bloeiende ordes binnen de Kerk. Sinds enige tijd had de orde echter te kampen met interne strubbelingen. Die hebben ertoe geleid dat het Vaticaan in de zomer van 2013 P. Volpi OFM als commissaris aanstelde. In één beweging werden heel wat activiteiten van de broeders stopgezet. Zo kregen alle paters het verbod om nog langer in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus te celebreren, behalve met expliciete toestemming van de commissaris. Hiermee verloren voornamelijk Italiaanse en Amerikaanse gelovigen die aan deze ritus gehecht zijn tientallen mogelijkheden om deze liturgie te kunnen bijwonen. Een andere drastische maatregel was het sluiten van een aantal kloosters en het seminarie van de orde.

In Italië kwam vanuit de hoek van de gelovigen veel protest tegen deze draconische maatregelen, en dit zeker niet alleen vanuit traditionalistische kringen. Ook de reguliere media berichtten hierover. Onlangs werd t.v.v. de Franciscanen een internationale petitie opgestart. Voor het Nederlandse taalgebied wordt die gecoördineerd door de Stichting Ecclesia Dei uit Delft. Meer informatie vindt u via deze link: http://www.ecclesiadei.nl/dossier_ffi_introduction_nl.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten