Agenda

* Zondag 1 juli: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele. Tijdens de zomervakantie zijn er geen H. Missen in Dadizele. De volgende H. Mis is op zondag 2 september.
* Zondag 29 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

woensdag 13 november 2013

Paus Franciscus heeft geen problemen met Tridentijnse Mis

Tijdens een bijeenkomst van de internationale lekenvereniging Una Voce in Rome, heeft kardinaal Hoyos, voormalig prefect van de Congregatie voor de clerus, gezegd dat paus Franciscus niet de bedoeling heeft om de toegang tot de buitengewone vorm van de Romeinse Ritus in te perken. In traditionalistische kringen bestaat hierover enige vrees sinds Rome de Franciscanen van de Immaculata verbood om nog langer in de buitengewone vorm te celebreren.

Kardinaal Hoyos zei dat hij de paus recent nog ontmoet had en dat die hem vertelde dat hij geen probleem heeft met de oude ritus, noch met lekengroepen en verenigingen die ze willen promoten. Gevraagd naar de situatie bij de Franciscanen van de Immaculata, zei de kardinaal dat de paus in dit geval het gebruik van de nieuwe misorde geëist heeft omwille van de interne onenigheid binnen deze congregatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten