Doorgaan naar hoofdcontent

Tweede 'Summorum Pontificum'-bedevaart naar Rome


Van 24 tot 27 oktober 2013 wordt voor de tweede keer een "Summorum Pontificum"-bedevaart naar Rome georganiseerd. Met deze bedevaart willen priesters en gelovigen uit de hele wereld dank zeggen voor het motu proprio Summorum Pontificum waarmee de traditionele liturgie geherwaardeerd werd.


Onlangs richtte kardinaal Burke de volgende boodschap tot de pelgrims:

Beste Summorum Pontificum-pelgrims,

Uw jaarlijkse bedevaart naar Rome nadert. Weet dat ik, in deze tijd van geestelijke voorbereiding voor deze gebeurtenis, voor u allen de zegen afsmeek van de Allerheiligste Drie-eenheid, opdat u in overvloed genaden moogt ontvangen, nu en vooral tijdens de liturgische diensten waaraan u eind oktober zult deelnemen in de Eeuwige Stad.

Dat de vurigheid van uw gebed en geloof, die een nieuwe impuls zullen krijgen bij de Stoel van St. Petrus, mag beloond worden met talrijke zegeningen voor u, uw naasten en in de eerste plaats voor de Heilige Vader en de Heilige Kerk. Dat God u zegene!

Raymond Leo Cardinal Burke
5 oktober 2013
Het programma van de bedevaart ziet er als volgt uit:



Donderdag 24 oktober, 19u15:
Plechtige Vespers van Sint Rafaël, gezongen door de Schola Sainte Cécile et voorgegaan door Mgr Guido Pozzo, secretaris van de Commissie Ecclesia Dei (parochie Sa Trinità dei Pellegrini, FSSP)

Vrijdag 25 oktober,
9u:
Rozenhoedje geleid door de Benedictijnen van de Immaculata in Santa Maria in Campitelli, gevolgd door culturele en geestelijke gidsbeurten.

11u45:
ontmoeting voor priesters met Mgr Fisichella, President van de pauselijke raad voor de nieuwe evangelisatie

16h45:
Kruisweg op de Palatijn, geleid door leden van het Opera Familia Christi

19u:
Pontificale Mis in de Sa Trinità dei Pellegrini, opgedragen door Mgr Athanasius Schneider, hulpbisschop van Astana (Kazachstan), gezongen door de Schola Sainte Cécile

Zaterdag 26 oktober,
9u:
Eucharistische aanbidding in Santa Maria in Vallicella (Chiesa Nuova) gevolgd door de processie naar de St. Pietersbasiliek

11u:
Pontificale Hoogmis door kardinaal Castrilló Hoyos, gezongen door de Schola Sainte Cécile

Zondag 27 oktober, 9u30:
Pontificale Mis voor het Feest van Christus Koning, opgedragen door Mgr Rifan, apostolisch administrator van het bisdom Campos (Brazilië) in de basiliek Santa Maria sopra Minerva

Meer informatie

Reacties

Populaire posts van deze blog

H. Missen en Diensten rond Pasen 2024

Zijn doopsels en huwelijken van Rent a Priest geldig?

Zondag 25 februari: Tridentijnse Mis in Brugge

Zondag 28 januari: Tridentijnse Mis in Brugge