Agenda

woensdag 2 oktober 2013

Abdij van Wizeke neemt nieuwe start

Zoals we eerder reeds meldden, wordt de St.-Paulusabdij van Wizeke (Wisques) in Frans-Vlaanderen binnenkort 'overgenomen' door de abdij van Fontgombault. Wisques ligt bij St Omer, ongeveer 30 km van Poperinge.

Sinds januari wordt de verhuis voorbereid van de monniken uit Fontgombault die de overblijvende paters van Wisques zullen versterken. Ondertussen werd ook het orgel gerestaureerd. De definitieve komst van de paters is vastgelegd op donderdag 10 oktober 2013.
Dom Jean Pateau, abt van Fontgombault, zal in aanwezigheid van  abt emeritus Antoine Forgeot, 13 monniken (waaronder twee Belgen) overdragen aan de abdij van Wisques. Om 9u45 draagt de plaatselijke bisschop, Mgr. Jaeger een plechtige Mis op. Iedereen is hiervoor uitgenodigd. Vervolgens zal Dom Philippe Dupont, abt van Solesmes en generaal-overste van de congregatie van Solesmes, in de kapittelzaal Dom Jean Pateau aanstellen als abt-administrator van de Sint-Paulusabdij.
Vanaf vrijdag 11 oktober zal de St.-Paulusabdij de gewoonten en regel van de abdij van Fontgombault overnemen, in het bijzonder het gebruik van de buitengewone vorm van de Romeinse ritus.
De gemeenschap vraagt uw gebed voor het welslagen van deze herstart - die hopelijk ook voor Vlaanderen rijke vruchten zal voortdragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten