Agenda

donderdag 26 september 2013

Zaterdag 28 september: Ledendag VWHLL in Antwerpen met kardinaal Eijk

Uitnodiging vanwege de Vlaamse Werkgroep voor Hedendaagse Latijnse Liturgie:

Beste vriend van de Vlaamse Werkgroep voor Hedendaagse Latijnse Liturgie (VWHLL)

U wil eens mooie en biddende liturgische vieringen meemaken zonder naar een Mis van de oude vorm van de ritus te moeten gaan: dat is mogelijk.

Als afsluiter van het jaar van het geloof in de Sint-Jacobskerk van Antwerpen, wordt kardinaal W. Eijk uit Utrecht (NL) uitgenodigd voor het volgende programma, naar aanleiding van de 12e ledendag van de VWHLL:


11.00 uur
Pontificale Latijnse Mis volgens het missaal van Paulus VI. Hoofdcelebrant Z. Em. Kardinaal Wim Eijk, (Aartsbisschop van Utrecht, NL) m.m.v. Chorale Sancti Jacobi o.l.v. Dirk Baeten & Peter Strauven, organist
12.30 uur Broodmaaltijd (inschrijving nodig)
14.30 uur Lezing van Kardinaal Wim Eijk (inschrijving nodig) over het thema: 'Wat stond Benedictus XVI voor ogen met het Jaar van het Geloof?'
16.00 uur Pauze
16.15 uur Latijnse vespers & Lof

Datum: zaterdag 28 september 2013 Plaats: Collegiale kerk Sint-Jacob-de-Meerdere, Lange Nieuwstraat 73, 2000 Antwerpen

Wie de gehele Ledendag wenst mee te maken, inclusief de broodmaaltijd met soep, kan zich inschrijven tot uiterlijk 25 september 2013 en dit uitsluitend door financiële regeling via rekeningnummer: BE97 8900 2429 0649 (BIC: VDSP BE91), met duidelijke vermelding van naam, voornaam, 'Ledendag 2013' en aantal personen.

Deelname resp. € 10 (gehele programma, inclusief lunch en lezing van de Kardinaal) of € 6 (alleen de lezing). Er is vrije toegang voor de Mis, de Vespers en het Lof.


Met de hoop u te ontmoeten op die dag.

Met vriendelijke groeten.

P. François, pr.
Voorzitter VWHLL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten