Agenda

* Zondag 2 juli: Tridentijnse Mis om 9u in de Basiliek van Dadizele (Kapel van het Rosarium, rechts van de basiliek).
* Zondag 30 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.

Opgelet:
Vanaf zondag 28 mei 2017 wordt de Traditionele Latijnse Mis in Brugge (Basiliek van het H. Bloed) elke laatste zondag van de maand opgedragen om 17u30.

zaterdag 18 mei 2013

Bedevaart naar Chartres (1)

Vanmorgen om 7u30 startte de jaarlijkse bedevaart van Parijs naar Chartres met een H. Mis in de buitengewone vorm, opgedragen door Mgr. Chauvet, vicaris-generaal van het aartsbisdom Parijs en in aanwezigheid van Mgr. Beau, hulpbisschop van Parijs.
Daarna begonnen de duizenden pelgrims aan de driedaagse pelgrimstocht van 100 km. Onder hen bevindt zich ook een Nederlands-Belgische groep.


Hier kunt u de bedevaart van uur tot uur volgen:

De bedevaart eindigt maandag met een plechtige hoogmis volgens de Tridentijnse ritus, opgedragen door Mgr. Aumonier, bisschop van Versailles, in aanwezigheid van Mgr Pansard, bisschop van Chartres. De groeiende steun en medewerking van verschillende Franse bisschoppen (kardinaal Vingt-Trois, Mgr. Brouwet, Mgr. Aillet, Mgr. Batut,...) aan deze bedevaart, wijzen op een toenemende openheid van het Franse episcopaat tegenover gelovigen die zich verbonden voelen met de buitengewone vorm van de Romeinse ritus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen