Agenda

* Zondag 1 juli: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele. Tijdens de zomervakantie zijn er geen H. Missen in Dadizele. De volgende H. Mis is op zondag 2 september.
* Zondag 29 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

zaterdag 18 mei 2013

Bedevaart naar Chartres (1)

Vanmorgen om 7u30 startte de jaarlijkse bedevaart van Parijs naar Chartres met een H. Mis in de buitengewone vorm, opgedragen door Mgr. Chauvet, vicaris-generaal van het aartsbisdom Parijs en in aanwezigheid van Mgr. Beau, hulpbisschop van Parijs.
Daarna begonnen de duizenden pelgrims aan de driedaagse pelgrimstocht van 100 km. Onder hen bevindt zich ook een Nederlands-Belgische groep.


Hier kunt u de bedevaart van uur tot uur volgen:

De bedevaart eindigt maandag met een plechtige hoogmis volgens de Tridentijnse ritus, opgedragen door Mgr. Aumonier, bisschop van Versailles, in aanwezigheid van Mgr Pansard, bisschop van Chartres. De groeiende steun en medewerking van verschillende Franse bisschoppen (kardinaal Vingt-Trois, Mgr. Brouwet, Mgr. Aillet, Mgr. Batut,...) aan deze bedevaart, wijzen op een toenemende openheid van het Franse episcopaat tegenover gelovigen die zich verbonden voelen met de buitengewone vorm van de Romeinse ritus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten