Agenda

* Zondag 23 februari: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge
* Zondag 1 maart: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele
* Zondag 15 maart: Tridentijnse Mis om 9u30 in de kerk van Geluwe
* Zondag 29 maart: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge

donderdag 7 maart 2013

Piusbroederschap start bouw van nieuw seminarie

De relaties tussen het Vaticaan en de priesterbroederschap St.-Pius X zijn sinds de benoeming van kardinaal Müller tot nieuwe prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer aardig bekoeld. Na de opheffing van de excommunicatie van de vier bisschoppen van de broederschap en de reeks constructieve gesprekken over de leer van de Kerk, leek het nog slechts een kleine stap naar de herintegratie van Pius X in de katholieke Kerk. Struikelblok voor de broederschap blijft echter een door hen te ondertekenen preambule die de paus hen aanbood.
Deze moeilijke situatie heeft echter geen weerslag op het succes van de priesterbroederschap. Jaar na jaar neemt het aantal seminaristen en priesters toe. Cijfers van het academiejaar 2012-2013 spreken voor zich: 42 nieuwe seminaristen en 16 kandidaten voor een voorbereidend jaar. En dit alleen voor hun seminaries in Winona (VS), Zaitzkofen (D), Flavigny (F) en Albano (I). In totaal zijn er momenteel 202 seminaristen en 569 priesters, actief in 63 landen.
De toename in Amerika is zo sterk dat nu de bouw van een volledig nieuw seminarie gepland wordt. Op 20 april 2013 zal Mgr. Fellay, overste van de priesterfraterniteit, de eerste steen van het St Thomas Aquinas Seminary in Buckingham, staat Virginia inzegenen.

Een filmpje waarin het project wordt voorgesteld:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten