Agenda

* Zondag 23 februari: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge
* Zondag 1 maart: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele
* Zondag 15 maart: Tridentijnse Mis om 9u30 in de kerk van Geluwe
* Zondag 29 maart: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge

zaterdag 3 november 2012

Duizenden gelovigen wonen Tridentijnse Mis bij in de St.-Pietersbasiliek

foto: The Remnant Newspaper
Duizenden pelgrims woonden vandaag de slotmis bij van de driedaagse 'Summorum Pontificum'-bedevaart naar Rome. Met deze bedevaart wilden traditionalistische gelovigen paus Benedictus XVI danken voor het motu proprio 'Summorum Pontificum' waarmee hij vijf jaar geleden de Tridentijnse ritus voor alle gelovigen toegankelijk maakte.

De pontificale Mis werd gecelebreerd aan het hoofdaltaar van de St.-Pietersbasiliek door kardinaal Antonio Cañizares Llovera, Prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten.
In zijn preek sprak de kardinaal over Maria, het belang van het Kruis, de crisis in de Kerk en de wereld. De enige oplossing is onszelf te verenigen met het kruis, zei hij. Verder sprak hij over de rijke schoonheid van de Traditionele Latijnse Mis en hij herinnerde eraan dat het dé Mis was die de Concilievaders vijftig jaar geleden dagelijks vierden. Hij getuigde ook dat er veel, veel roepingen tot het priesterschap nu een resultaat zijn van de terugkeer van die Mis en hij riep op tot eenheid tussen alle katholieken, in eenheid met de Heilige Vader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten