Agenda

* Zondag 30 april: Tridentijnse Mis om 17u in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* In de maand mei is er uitzonderlijk geen Tridentijnse Mis in de Basiliek van Dadizele.

Opgelet:
Vanaf zondag 28 mei 2017 wordt de Traditionele Latijnse Mis in Brugge (Basiliek van het H. Bloed) elke laatste zondag van de maand opgedragen om 17u30.

donderdag 16 augustus 2012

Traditionele Redemptoristen krijgen diocesane erkenning

Woensdag 15 augustus 2012, feest van Maria-Tenhemelopneming verleende Mgr. Hugh Gilbert OSB, bisschop van Aberdeen (Schotland), aan de gemeenschap 'Zonen van de Allerheiligste Verlosser' de canonieke erkenning als religieus instituut van diocesaan recht.
De congregatie werd in 1988 in Engeland opgericht door P. Michael Mary. In 1999 verhuisden zij naar Papa Stronsay, een eiland in de Orkneys ten noorden van Schotland. Zij volgen de traditionele regel van de Redemptoristen en celebreren de liturgie volgens de buitengewone vorm van de Romeinse ritus. Aanvankelijk waren zij voor de opleiding van hun seminaristen en voor de wijdingen verbonden met de Priesterbroederschap St. Pius X. In 2008 vroeg het grootste deel van de gemeenschap echter aan Rome om hun situatie te regulariseren en zo in volledige communio te komen. Sindsdien volgen de seminaristen hun opleiding aan het seminarie van de Petrusbroederschap in Amerika. Na een visitatie in april 2012 en na overleg met Rome besloot de plaatselijke bisschop hen officieel te erkennen. De gemeenschap zal haar geloften hernieuwen tijdens een plechtigheid met de bisschop op woensdag 22 augustus 2012, feest van het Onbevlekt Hart van Maria.
Een indrukwekkende reportage uit 2004 van het Britse Channel 4 over het leven van de Redemptoristen op de Orkneys:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen