Agenda

* Zondag 30 april: Tridentijnse Mis om 17u in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* In de maand mei is er uitzonderlijk geen Tridentijnse Mis in de Basiliek van Dadizele.

Opgelet:
Vanaf zondag 28 mei 2017 wordt de Traditionele Latijnse Mis in Brugge (Basiliek van het H. Bloed) elke laatste zondag van de maand opgedragen om 17u30.

donderdag 16 augustus 2012

18 nieuwe novicen bij de Franciscanessen van de Immaculata

Op 1 augustus vond bij de Franciscanessen van de Immaculata in Italië de inkleding van 18 nieuwe novicen plaats. Dit gebeurde met een Mis in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus.
 
De franciscanen van de Immaculata werden in 1970 opgericht opgericht door Fr. Stefano Maria Manelli en Fr. Gabriel Maria Pellettieri. In 1980 ontstond de vrouwelijke tak van de orde in de Filipijnen. Nu telt de orde meer dan 300 zusters en 47 huizen, waarvan 15 in Europa. De Franciscanen tellen eveneens meer dan 300 broeders.
 
Sinds 2007 wordt in de meeste huizen van de orde de buitengewone vorm van de Romeinse ritus gevierd. Dit leidde tot een exponentiële stijging van het aantal roepingen. Bij de zusters gaat het om een verdubbeling van het aantal intredes. De franciscanen zijn elk jaar ook met een grote groep vertegenwoordigd op de bedevaart van Parijs naar Chartres.
bron
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen