Agenda

* Tridentijnse Mis in de St.-Jacobskerk in Antwerpen tijdens de zomervakantie: in juli en augustus is er elke zondag een Tridentijnse Mis om 9u, echter niet in de St.-Jacobskerk, maar in de Basiliek van het H. Hart te Berchem (De Merodelei)
* Zondag 24 augustus: Tridentijnse Mis in de St.-Michaëlskapel in Niel-bij-As om 10u00, ter herinnering aan Pater Karel Van Isacker (+25/08/2010)
* Zondag 31 augustus: Tridentijnse Mis in de Basiliek van het Heilig Bloed in Brugge om 17u00

maandag 7 mei 2012

Overste FSSPX-Benelux positief over toenadering met Rome

In het laatste nummer van Pour qu’Il règne, het informatieblad van de priesterbroederschap Pius X in de Benelux, laat EH Benoît Wailliez – overste van de broederschap in de Benelux - zich positief uit over de verwachte toenadering met Rome.
Half april maakte Mgr. Fellay, overste van de broederschap, een geamendeerde ontwerptekst over aan de Congregatie voor de Geloofsleer. Op basis van deze tekst neemt de paus binnenkort een beslissing over de verzoening tussen de Kerk en de aanhangers van Mgr. Lefebvre. Volgens verschillende bronnen zou de uitslag positief zijn en komt de broederschap zo in volledige communio met Rome.
De priesterbroederschap St. Pius X heeft o.m. kapellen in Gent, Antwerpen, Brussel en Bierbeek.

Bron
http://www.stpiusx.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen