Agenda

maandag 7 mei 2012

Foto's Bedevaart naar Scherpenheuvel

Op initiatief van de vereniging Mysterium Fidei vond zondag 6 mei 2012 een bedevaart plaats van Diest naar Scherpenheuvel. Om 12 u. verzamelden zowat 70 mensen voor een H. Mis volgens de buitengewone vorm van de Romeinse ritus die werd opgedragen door pater Gert Verbeken SJM in de St.-Sulpitiuskerk van Diest. De Mis werd opgeluisterd door het Gregoriaans koor Schola Cantorum van de abdij van Achel. In zijn preek had P. Verbeken het over de betekenis van St. Jan Berchmans vandaag. Hij vergeleek de crisis van de Kerk in Berchmans’ tijd met die van nu.Tijdens de Mis droeg de celebrant de kazuifel die paus Leo XIII droeg tijdens de heiligverklaring van Johannes Berchmans in 1888. De paus schonk deze kazuifel nadien aan de Sulpitiuskerk in Diest. 
Het graf van Filips Willem van Oranje in het koor van de kerk.


Na de Mis, die aan het hoofdaltaar van de kerk werd opgedragen, hadden de gelovigen de gelegenheid om de relieken van de H. Johannes Berchmans in de zijkapel in het koor te vereren. 


Om 14 u. vertrokken een veertigtal gelovigen van Diest via Zichem te voet naar Scherpenheuvel. Onderweg werd de rozenkrans gebeden en was er geestelijke begeleiding.
De bedevaart werd afgesloten met een plechtig Latijns lof in de Basiliek van Scherpenheuvel. Het Lof werd door vele bezoekers van de Basiliek gevolgd.
 2 opmerkingen: