Agenda

maandag 23 april 2012

Inschrijven voor Parijs-Chartres


Voor de 30ste keer vindt in 2012 tijdens het Pinksterweekend van 26 tot 28 mei de bedevaart van Notre-Dame te Parijs naar Notre-Dame te Chartres plaats. Jaarlijks nemen ongeveer 12000 pelgrims uit verschillende landen hieraan deel. De bedevaart komt voort uit een initiatief van gelovigen die zich verbonden voelen met de traditionele Latijnse liturgie. Men volgt ook de traditionele bedevaartsroute die al sinds mensenheugenis deze twee prachtige kathedralen met elkaar verbindt.

Deze bedevaart is een buitengewone ervaring. Drie dagen van gebed en meditatie, het wandelen door de natuur, de mooi verzorgde liturgie, de verbondenheid en solidariteit tussen de duizenden pelgrims maken er iets onvergetelijks van.

Werkgroep Mysterium Fidei wil pelgrims uit Vlaanderen de mogelijkheid bieden om aan deze bedevaart deel te nemen. Begeleiding door Nederlandstalige priesters is voorzien. We vertrekken vrijdag 25 mei 's avonds met de bus vanuit Brussel-Zuid. We zijn maandag 28 mei rond middernacht terug in Brussel. Alle praktische informatie ontvangt u na het inschrijven.  

Hoe inschrijven?
Bezorg uw naam, voornaam, adres, telefoonnummer en e-mail telefonisch aan Joseph Brion 071 88 96 70 of via mail aan jo_brion@hotmail.com. Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling op het rekeningnummer 751-2040325-67. Voor volwassenen is de deelnameprijs 150 euro, jongeren onder de 17 betalen 100 euro. De prijs dekt de reis naar Parijs (vertrek vrijdagavond om zaterdagmorgen in Parijs te zijn), de terugreis vanaf Chartres (maandagavond) en het inschrijvingsgeld voor de bedevaart.
De praktische organisatie van de bedevaart vraagt van onze vrijwilligers heel veel werk. Zorg er a.u.b. voor om uw inschrijving zo vlug mogelijk in orde te brengen.

Om meer te weten over deze bedevaart : http://www.nd-chretiente.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten