Agenda

* Zondag 1 juli: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele. Tijdens de zomervakantie zijn er geen H. Missen in Dadizele. De volgende H. Mis is op zondag 2 september.
* Zondag 29 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

dinsdag 7 februari 2012

Nieuwe traditionele kloostergemeenschappen in Frankrijk en Ierland

Traditionele kloostergemeenschappen, die de Tridentijnse ritus en de traditionele getijdengebeden volgen, kennen een groeiend succes.
Eind vorig jaar werd in het bisdom Fréjus-Toulon een nieuwe Benedictijnergemeenschap opgericht onder leiding van P. Aidan W. Charlton. De website van de jonge gemeenschap, en mogelijkheden om hen te steunen, vindt u hier.
 

Kerknet meldde enkele dagen geleden de verhuis van een Amerikaanse Benedictijnergemeenschap naar Ierland. Ook hier gaat het om Benedictijnen die de oude ritus volgen:
BRUSSEL (KerkNet/Catholic Online) – De Amerikaanse benedictijn Mark Daniel Kirby kondigt aan dat hij met zijn hele gemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw van het Cenakel uit Oklahoma (Verenigde Staten) verhuist naar Ierland. Daarmee geeft de gemeenschap steun aan de zwaar beproefde Ierse katholieke Kerk. Abt Mark Daniel Kirby: “Met dit initiatief willen wij bijdragen tot de genezing van de gekwetste Ierse Kerk.” Kirby herinnert eraan dat Ierse monniken destijds bijdroegen tot de kerstening van de rest van de beschaafde wereld. Vanaf februari-maart van dit jaar willen de Amerikaanse benedictijnen op hun beurt bijdragen tot de vernieuwing van de Ierse katholieke Kerk. De gemeenschap werd naar aanleiding van het ‘Jaar van het Priesterschap’ (2009-2010) op vraag van de plaatselijke bisschop gesticht in het bisdom Tulsa (Oklahoma, Verenigde Staten). Nu verhuizen de benedictijnen, op vraag van bisschop Michael Smith van Meath, naar County Meath in Ierland.
De prior van de gemeenschap, Fr. Kirby, houdt een interessante weblog bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten