Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe traditionele kloostergemeenschappen in Frankrijk en Ierland

Traditionele kloostergemeenschappen, die de Tridentijnse ritus en de traditionele getijdengebeden volgen, kennen een groeiend succes.
Eind vorig jaar werd in het bisdom Fréjus-Toulon een nieuwe Benedictijnergemeenschap opgericht onder leiding van P. Aidan W. Charlton. De website van de jonge gemeenschap, en mogelijkheden om hen te steunen, vindt u hier.
 

Kerknet meldde enkele dagen geleden de verhuis van een Amerikaanse Benedictijnergemeenschap naar Ierland. Ook hier gaat het om Benedictijnen die de oude ritus volgen:
BRUSSEL (KerkNet/Catholic Online) – De Amerikaanse benedictijn Mark Daniel Kirby kondigt aan dat hij met zijn hele gemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw van het Cenakel uit Oklahoma (Verenigde Staten) verhuist naar Ierland. Daarmee geeft de gemeenschap steun aan de zwaar beproefde Ierse katholieke Kerk. Abt Mark Daniel Kirby: “Met dit initiatief willen wij bijdragen tot de genezing van de gekwetste Ierse Kerk.” Kirby herinnert eraan dat Ierse monniken destijds bijdroegen tot de kerstening van de rest van de beschaafde wereld. Vanaf februari-maart van dit jaar willen de Amerikaanse benedictijnen op hun beurt bijdragen tot de vernieuwing van de Ierse katholieke Kerk. De gemeenschap werd naar aanleiding van het ‘Jaar van het Priesterschap’ (2009-2010) op vraag van de plaatselijke bisschop gesticht in het bisdom Tulsa (Oklahoma, Verenigde Staten). Nu verhuizen de benedictijnen, op vraag van bisschop Michael Smith van Meath, naar County Meath in Ierland.
De prior van de gemeenschap, Fr. Kirby, houdt een interessante weblog bij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag 25 februari: Tridentijnse Mis in Brugge

Zijn doopsels en huwelijken van Rent a Priest geldig?

Zondag 28 januari: Tridentijnse Mis in Brugge