Agenda

* Zondag 30 april: Tridentijnse Mis om 17u in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* In de maand mei is er uitzonderlijk geen Tridentijnse Mis in de Basiliek van Dadizele.

Opgelet:
Vanaf zondag 28 mei 2017 wordt de Traditionele Latijnse Mis in Brugge (Basiliek van het H. Bloed) elke laatste zondag van de maand opgedragen om 17u30.

maandag 28 juni 2010

Liturgie na Vaticanum II

Via Kerknet:

Liturgisch congres over liturgie na Vaticanum II

BRUSSEL (KerkNet) – Vandaag horen wij verschillende geluiden over onze liturgie. De een is wat afzijdig, een ander vindt dat wij niet met onze eigen tijd meegaan of zoekt zijn heil in vormen van vele jaren geleden, waaraan de kerkgemeenschap ontrouw zou zijn. Evenwicht is alleszins noodzakelijk om tot een aansprekende liturgische viering te komen. Daarom kozen de organisatoren dit jaar voor een bezinning over de hedendaagse liturgie als onderwerp van het jaarlijks Liturgisch Congres onder de titel: ‘Liturgie na Vaticanum II: Een balans’. Het congres heeft op maandag 15 en dinsdag 16 november 2010 plaats in de Duinse Polders te Blankenberge.

Vanaf september is het programma en een elektronisch inschrijvingsformulier te vinden op de website www.liturgischcongres.be. Belangstellenden kunnen nu al hun naam opgeven aan het secretariaat van het “Liturgisch Congres, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo”.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen