Agenda

* Zondag 1 juli: Tridentijnse Mis om 9u30 in de Basiliek van Dadizele. Tijdens de zomervakantie zijn er geen H. Missen in Dadizele. De volgende H. Mis is op zondag 2 september.
* Zondag 29 juli: Tridentijnse Mis om 17u30 in de H. Bloedbasiliek in Brugge.

zaterdag 8 mei 2010

Mgr. Vingt-Trois bezoekt bedevaart Parijs-Chartres

Kardinaal André Vingt-Trois, voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie en aartsbisschop van Parijs, zal op zondag 23 mei een bezoek brengen aan de deelnemers van de bedevaart Parijs-Chartres. Hij zal er voorgaan tijdens het plechtig lof.
Dit jaar wordt de bedevaart voor de 28ste keer georganiseerd tijdens het Pinksterweekend. Jaarlijks nemen ongeveer 12000 pelgrims uit verschillende landen hieraan deel. De bedevaart komt voort uit een initiatief van gelovigen die zich verbonden voelen met de traditionele Latijnse liturgie. Men volgt ook de traditionele bedevaartsroute die al sinds mensenheugenis deze twee prachtige kathedralen met elkaar verbindt.
Op zaterdag 22 mei zal P. Laurent-Marie Pocquet du Haut-Jussé sjm de Mis opdragen, op zondag P. Emmanuel-Marie, Abt van de Chanoines réguliers de la Mère de Dieu (Lagrasse) en maandag, in de kathedraal van Chartres, Mgr. Gilles Wach, prior van het Instituut Christus Koning en Soeverein Hogepriester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten