Agenda

* Zondag 26 november: Tridentijnse Mis om 17u30 in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* Zondag 3 december: uitzonderlijk geen Tridentijnse Mis in Dadizele wegens de start van het nieuwe apostolaat van het Instituut Christus Koning in de St. Etiennekerk in Rijsel (plechtige hoogmis aldaar om 10u00).
* Zondag 17 december: Tridentijnse Mis om 9u in de Basiliek van Dadizele.donderdag 2 juli 2009

Benedictijnenabdij voert Tridentijnse ritus in


De benedictijnen van de priorij in Nursia (de geboorteplaats van St. Benedictus, de stichter van de Benedictijnen) zullen vanaf 7 juli (twee jaar na het verschijnen van het Motu Proprio Summorum Pontificum) de Mis ook in de oude ritus celebreren.
De priorij werd in 1998 opgericht door fr. Cassian Folsom OSB - een bekend liturgist - en enkele Amerikaanse broeders. Sinds 2000 bewonen ze het "monasterium van St. Benedictus" in Nursia. Het is een jonge en bloeiende gemeenschap, sinds het jaar 2000 is hun aantal verdrievoudigd.
In zijn nieuwsbrief schrijft fr. Folsom: "Wij zijn vereerd om zo'n belangrijke opdracht voor het leven de Kerk te ontvangen." (...) "Ik ben er zeker van dat het zal bijdragen tot de groei van onze gemeenschap, in een tijd waarin jonge mensen niet geïnteresseerd zijn in een roeping die een leven inhoudt "zoals dat van iedereen".

Link: http://www.osbnorcia.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen