Agenda

woensdag 7 mei 2008

Kardinaal Castrillón Hoyos over het Motu Proprio

In samenwerking met het bekende "Eternal World Television Network" van Moeder Angelica brengt de Petrusbroederschap in Amerika een DVD uit met een praktische handleiding voor priesters en gelovigen die de Tridentijnse ritus willen aanleren. De DVD wordt gratis verspreid bij de Amerikaanse priesters, maar kan ook via internet besteld worden: http://fsspdvd.com/

Opmerkelijk is de inleiding van Kardinaal Castrillón Hoyos, president van de Ecclesia Dei Commissie, en daarmee na de paus de hoogste autoriteit in de Kerk wat de implementatie van het Motu Proprio Summorum Pontificum (waarmee de paus de Tridentijnse ritus wil herwaarderen) betreft. Zijn rede is te bekijken op http://fsspdvd.com/.
In zijn inleiding benadrukt kardinaal Castrillón Hoyos dat de liturgische en spirituele rijkdom van deze ritus een geschenk is voor iedereen, voor de hele katholieke Kerk, niet alleen voor de zogenaamde traditionalisten. De priesters moeten ingaan op de vraag van de gelovigen die om deze Mis vragen. Meer nog, ze zouden het moeten mogelijk maken dat iedereen toegang heeft tot deze schat.
"De Heilige Vader wilt dat deze vorm van de Mis een normale vorm wordt in de parochies zodat op deze manier jonge gemeenschappen ook vertrouwd raken met deze ritus."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten