Agenda

* Zondag 26 november: Tridentijnse Mis om 17u30 in de Basiliek van het H. Bloed, Brugge.
* Zondag 3 december: uitzonderlijk geen Tridentijnse Mis in Dadizele wegens de start van het nieuwe apostolaat van het Instituut Christus Koning in de St. Etiennekerk in Rijsel (plechtige hoogmis aldaar om 10u00).
* Zondag 17 december: Tridentijnse Mis om 9u in de Basiliek van Dadizele.vrijdag 8 februari 2008

Kardinaal Kasper: ”Kerk bepaalt haar eigen gebeden”

Reactie op joodse kritiek

VATICAANSTAD (Bron: RKnieuws.net) - Kardinaal Walter Kasper begrijpt niet waarom joden niet kunnen aanvaarden dat de Rooms-Katholieke Kerk gebruik maakt van haar vrijheid haar eigen gebeden op te stellen. Dat meldt het ANP.

In de Italiaanse krant Corriere della Sera reageerde Kasper donderdag op de kritiek van joodse zijde op de nieuwe versie van het gebed voor Goede Vrijdag in de zogeheten Tridentijnse mis. Kasper is hoofd van de Vaticaanse commissie voor de religieuze betrekkingen met de joden.

Woensdag werd bekend dat paus Benedictus XVI enkele zinsneden uit het gebed van de mis uit de tijd voor het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) heeft geschrapt, maar dat in de nieuwe tekst blijft staan dat de joden Jezus Christus als redder van de mensheid moeten erkennen. Joodse leiders lieten in hun reactie hun teleurstelling blijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen